Home / Viata de familie / Activitati / Lidl îi invită pe români la Muzeul Cămărilor Românești

Lidl îi invită pe români la Muzeul Cămărilor Românești

În 2017, Lidl a străbătut țara pentru a găsi, alături de Căutătorii de Cămări – Chef Florin Dumitrescu și Andrei Aradits, cele mai gustoase și originale rețete tradiționale ale românilor. Aromele și gusturile variate descoperite în călătoria lor au inspirat crearea unui concept original Lidl, care arhivează și descrie evoluția preparatelor reprezentative românești, specifice fiecărei regiuni din țară. Muzeul Cămărilor Românești debutează în perioada 8-10 septembrie, în București, în incinta Muzeului Național Cotroceni. Cei care își doresc să afle povestea preparatelor și să le deguste sunt invitați să se înscrie gratuit, pe www.surprize.lidl.ro/camaranoastra, până pe 9 septembrie.

În martie 2017, Căutătorii de Cămări – Chef Florin Dumitrescu și Andrei Aradits -porneau la drum cu misiunea declarată de a găsi în cămările românilor preparate originale, cu gust unic, bunătăți cu care ei se mândresc și pe care nimeni nu le mai gătește la fel ca ei. Echipa Lidl a ajuns, astfel, în toate zonele României, acolo unde a interacționat cu aromele autentice românești. Această incursiune în gastronomia autohtonă tradițională a inspirat crearea Muzeului Cămărilor Românești – primul muzeu culinar de tip pop-up care prezintă istoria preparatelor regionale din țară, invitându-i pe cei care îi vor trece pragul să guste preparatele expuse.

„Inițial am pornit la drum împreună cu Căutătorii de Cămări cu gândul să identificăm acel preparat tradițional românesc, cu o rețetă unică și gustoasă, care merită să ajungă pe mesele tuturor românilor prin intermediul gamei Cămara Noastră, de la Lidl. Dar în periplul nostru am găsit atât de multe povești frumoase, o atât de mare diversitate de gusturi și de combinații, încât ne-am gândit să le adunăm pe toate în Muzeul Cămărilor Românești. Acesta aduce în prim-plan istoria preparatelor iconice românești, într-un mod surprinzător: un muzeu culinar de tip pop-up. Și călătoria nu se termină aici”, a declarat Cristina Hanganu, Director de comunicare și CSR, Lidl România.

Vizitare și degustare – o experiență completă

Muzeul Cămărilor Românești va integra două zone principale: zona de muzeu și zona de degustare.

Zona de muzeu va include spații dedicate fiecărei regiuni din România, care celebrează varietatea gusturilor autohtone și prezintă publicului proveniența și evoluția acelor preparate autentice, îndrăgite de generații de gurmanzi. Povestea sortimentelor de brânzeturi, mezeluri, rețetelor originale de zacuscă și murături, aluaturilor și multe altele – toate acestea vor fi arhivate și ilustrate în muzeu. Decorul va impresiona printr-o serie de exponate tematice supradimensionate, precum și prin reproduceri ce vor prezenta modul în care s-a schimbat, în timp, aranjarea preparatelor în farfurie: plating – de la rustic la gourmet.

Oaspeții vor avea parte de surprize și provocări în Galeria de Arome și tot aici vor putea descoperi raftul special cu produse Camara Noastră.

Turul muzeului se va încheia cu zona de restaurant și degustare, unde invitații vor (re)descoperi bucatele Cămara Noastră, într-un meniu special creat de Lidl.

Înscriere și participare gratuită  

Cei care își doresc să descopere Muzeul Cămărilor Românești din București sunt invitați să se înscrie gratuit pe www.surprize.lidl.ro/camaranoastra, până pe 9 septembrie, pentru a primi o invitație dublă. Ajunși pe pagină, e suficient să dea click pe butonul „Rezervă un loc” și să urmeze pașii pentru a selecta ziua și intervalul orar preferate. Invitațiile vor fi acordate în ordinea înscrierilor, în limita locurilor disponibile.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*