Home / Copil / Legume gratinate

Legume gratinate

de la 2 ani

Ingrediente
½ conopidă mică;

2 morcovi mici;

sare;

½  praz;

1 lingură unt;

50ml suc de portocale;

100ml smântână dulce;

50ml lapte;

½ lingură amidon;

½ legătură ceapă verde;

2ouă;

unt pentru uns forma;

60 g mazăre congelată;

75 g brânză Gouda rasă

Mod de preparare

Desfaci conopida buchețele mic și le speli foarte bine. Cureți morcovii, îi speli, îi tai felii și îi pui la fiert în apă clocotită cu un praf de sare. După 5 minute, adaugi buchețelele de conopidă și mai lași 10 minute. Scurgi legumele și le lași să se răcorească.

Cureți prazul, îl speli foarte bine, îl tai felii și îl pui într-o tigaie cu untul topit. Lași pe foc până se înmoaie, pui sucul de portocală și smântâna dulce, amidonul dizolvat în lapte și lași pe foc mic până se îngroașă. Condimentezi cu puțină sare, dai deoparte, adaugi ceapa tocată mărunt și-l lași să se răcească

Amesteci ouăle fierte tăiate în 6, conopida, morcovii, mazărea dezghețată și amesteci. Pui compoziția în 4 boluri termorezistente unse cu unt, torni deasupra sosul, presari brânza rasă și le introduci în cuptorul încins la 190°C timp de 20-30 de minute.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*