Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Fel principal / Legume cu orz și brânză la cuptor

Legume cu orz și brânză la cuptor

Ingrediente

200 g orz decorticat SOLARIS;

sare;

1 ceapă;

2 morcovi;

2 ardei grași roșii;

1 praz mic;
150 g ciuperci;

2 linguri ulei de măsline;

5 ouă;

250 ml smântână;

200 g brânză de vaci
Mod de preparare
Speli orzul în mai multe ape și îl fierbi al dente în apă clocotită cu un praf de sare. Îl strecori și îl lași să se răcească. Cureți legumele și le speli foarte bine.

Tai morcovii, ciupercile și prazul felii și ardeii fâșii subțiri. Încingi uleiul într-o tigaie mai mare, pui ceapa tocată mărunt și lași un minut. Adaugi ciupercile, morcovii și ardeii, un praf de sare și lași să se înmoaie, amestecând constant. Pui prazul, dai tigaia deoparte și amesteci.
Amesteci orzul fiert cu două ouă bătute și îl pui pe fundul unei forme de tartă unsă cu unt. Acoperi cu legumele și torni peste ouăle rămase amestecate cu smântâna, puțină sare și brânza de vaci.

Introduci forma în cuptorul încins la 180ºC pentru 45-50 de minute.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*