Lavă de ciocolată - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Lavă de ciocolată

shutterstock_155533397

Ingrediente

4 ouă

4 linguri făină

4 linguri zahăr

1 pachet unt

450 g ciocolată neagră

1 linguriță esență de portocale

unt și zahăr pentru forme

Mod de preparare

Bați ouăle bine, adaugi făina, zahărul, esența de portocale și mixezi până când obții o compoziție fină și omogenă. Pui untul și ciocolata ruptă bucăți pe baie de aburi și lași până când se topește, după care torni câte foarte puțin, treptat, în amestecul de ou, mixând continuu.

Ungi cu unt și presari cu zahăr 7-8 forme mici din aluminiu de unică folosință. Poți folosi și forme de brioșe din silicon. Umpli formele cu compoziția obținută, le așezi pe o tavă și le introduci în cuptorul preîncălzit la 200º C pentru 10-12 minute. Când sunt gata, suprafața prăjiturilor crapă.

Servești prăjiturile calde, răsturnate pe farfurioară. Le poți servi cu fructe de pădure, sosuri de fructe sau cu o lingură de înghețată.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*