Lasagna cu spanac


Ingrediente
700 g spanac congelat
2 căței usturoi
1 legătură mărar verde

60 g unt
150 g brânză Feta
45 g cașcaval mai tare
750 ml lapte
2 ouă
30 g parmezan
45 g făină
8 foi de lasagna
1 vârf de cuțit scorțișoară
1 vârf de cuțit nucșoară rasă
sare

Mod de preparare
Pui o oală cu apă și puțină sare la fiert. Când dă în clocot, pui spanacul dezghețat și lași să fiarbă 10 minute, după care îl pui într-o strecurătoare și-l lași să se scurgă bine. Topești 50 g de unt într-o tigaie, adaugi făina în ploaie, amestecând continuu timp de 30 de secunde. Torni laptele treptat, amestecând continuu, și lași să fiarbă 10 minute din momentul în care dă în clocot. Condimentezi cu sare și puțină nucșoară, pui mărarul tocat, amesteci și dai să se răcească. Când s-a răcit, încorporezi în sos un ou bătut.

Amesteci spanacul cu usturoiul pisat, puțină scorțișoară, un ou bătut și feta rasă. Ungi un vas rotund termorezistent cu unt și torni pe fund un strat de sos, pui peste el 2 foi de lasagna, apoi jumătate din amestecul de spanac, sos, foi de lasagna și continui așa până termini ingredientele. La final trebuie să ai sos. Presari cu cașcaval și parmezan ras și introduci vasul în cuptorul încins la 210ºC pentru 35-40 de minute.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*