Home / Bebelus / Joaca ”de-a cucu-bau” contribuie de devoltarea bebelușilor

Joaca ”de-a cucu-bau” contribuie de devoltarea bebelușilor

shutterstock_155265812

De câte ori nu te-ai jucat de-a cucu-bau cu puiul tău doar ca să-i auzi râsul zglobiu? Acest joc copilăresc, spun specialiștii, nu numai că-i amuză pe cei mici, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea capacităților sale cognitive.

Universal și apreciat de copiii din lumea întreagă, acest  joc traversează barierele lingvistice și culturale. Principiul este simplu. Îți ascunzi ochii cu mâinile, apoi le iei și spui ”cucu-bau”, ceea ce provoacă râsul celui mic și… al tău. Un studiu științific realizat de Universitatea din Cambridge relevă faptul acest joc îi ajută pe copiii sub un an să-și dezvolte curiozitatea și să treacă peste teama de separare de mama lui.

Cercetătorii acestui studiu au încercat să înțeleagă de ce acest joc îi face pe cei mici atât să râdă. Așa că au modificat regulile jocului: i-au pus pe bebeluși să joace același joc cu un străin și au remarcat că cei mici surâdeau sau râdeau mai puțin decât când îl jucau cu părinții lor. Deci, au concluzionat specialiștii, sugarii au anumite așeptări în ceea ce privește identitatea persoanelor cu care se joacă.
Iată doar câteva motive să profiți de orice ocazie de a te amuza împreună cu puiul tău și de a juca acest joc minunat.

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*