Home / Viata de familie / Interviu Vedeta / Ioana Ginghină: „Sunt mai întâi mama, apoi prietena fiicei mele!”

Ioana Ginghină: „Sunt mai întâi mama, apoi prietena fiicei mele!”

 

Când  vorbești cu Ioana Ginghină, îți transmite imediat pasiunea ei pentru muzică, teatru, creativitate, viață sănătoasă și povești. Am stat împreună la o cafea și  am aflat cât de important este să-i fii modelul copilului tău și cum maternitatea a inspirat-o să creeze o școală creativă pentru copii!

Cum e viața unei mămici care este și actriță? Mai grea sau mai ușoară decât cea a unei femei obișnuite?

Cred că a mea este mult mai ușoară. În meseria mea sunt doar perioade foarte ocupate, însă în rest am destul timp liber și totul este destul de relaxat. Prin prisma businessului meu, Mini ArtShow, am descoperit părinții cu joburi „normale” și mi-am dat seama că sunt o norocoasă. Apoi mai este și avantajul că sunt actriță la un teatru pentru copii, așa că până acum jobul meu este o joacă.

Ce te-a motivat să deschizi școala de actorie și de activități creative pentru copii?

La început am creat Mini ArtShow, o școală de activități creative, educative și distractive pentru copii. Apoi au venit ideile și astfel am dezvoltat o afacere cu proiecte pentru copii.

Ce câștigă un copil obișnuit făcând ore de actorie?

Un copil care vine la cursurile de actorie de la Mini Artshow își definește prin joc emoțiile și trăirile. Mulți copiii și chiar adulți nu știu să reacționeze în fața emoțiilor și aici vorbim de trăirile de zi cu zi. Asta în prima faza, apoi când le-am descoperit, ne jucăm cu ele și de aceea este atât de „atrăgătoare” această meserie, căci prin joacă și distracție descoperi lucruri atât de frumoase despre tine. Apoi mai câștigă niște noțiuni despre cum se face teatrul și filmul.

Ce tip de relație ai cu fetița ta? Ești cea mai bună prietenă sau ești părintele cu reguli și principii?

Sunt o prietenă cu reguli și principii. Ruxandra are nevoie de mamă, deci sunt în primul rând mamă, dar ne petrecem foarte mult timp împreună și asta ne face și cele mai bune prietene.

Am remarcat că o implici pe fiica ta în multe din proiectele pe care le derulezi. Îți dorești să-ți calce pe urme?

Da, o implic, pentru că este normal. Eu fac proiecte pentru copii, deci ar fi ciudat să nu fie implicată. Pe lângă asta acum și filmează alături de mine pentru că după 3 ani de actorie la școala mea chiar s-a dovedit că are talent. Pe lângă asta este și foarte muncitoare, deci e un actor cu comportament profesionist 🙂 Dacă îmi va călca pe urme, va fi alegerea ei, eu o voi susține.

Dacă ar fi să te uiți în urmă, care au fost cele mai dificile momente de când s-a născut Ruxandra?

Momente dificile nu am avut cu ea.

Ai schimbat ceva în alimentația și viața familiei tale, după ce s-a născut fiica ta ?

Eu mănânc sănătos cam de când mă  știu, pentru că am această educație din familie. Tatăl meu este sportiv chiar și acum, deci sport și sănătate am „mâncat” de mică. Poate că nașterea ei m-a obligat să gătesc mai mult.

Cât de important crezi că este pentru o mamă să știe ce să facă cu timpul ei?

Este foarte important să știi să-ți folosești timpul cât mai bine, însă este timp pentru toate. Dacă știi cum să-l gestionezi, poți să găsești liniște și pentru tine. De exemplu, de când este la școală Ruxandra, eu am câștigat o oră pentru mine, căci la 8:00 sunt la școală cu Ruxi și până la 10:00 când îmi încep activitatea, e timpul meu.

Care este secretul siluetei tale și ce principii de viață încerci să transmiți fiicei tale?

Eu am o problemă cu cantitățile, căci alimentația mea este sănătoasă. Pe Ruxandra încerc să o țin departe de tot ceea ce cred că-i face rău, însă nu doar asta, încerc să o fac să înțeleagă motivul pentru care este important să mănânce sănătos.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*