Înghețată de caise

shutterstock_122410411

Ingrediente

4 gălbenușuri

50 g zahăr

2 linguri miere

500 ml lapte

700 g caise bine coapte

5 linguri frișcă bătută

½ linguriță extract de vanilie

Mod de preparare

Într-un vas pe care îl poți pune pe foc mixezi gălbenușurile cu zahărul până devin o creamă, iar apoi torni treptat peste ele laptele fiert, amestecând continuu cu un tel. Așezi vasul pe baie de aburi și lași să fiarbă până începe să se îngroașe și compoziția rămâne pe lingură. O dai deoparte și o lași să se răcească.

Speli caisele, le cureți de coajă și le scoți sâmburii. Le pui în blender împreună cu mierea și extractul de vanilie, le faci un piure fin, după care îl adaugi peste crema rece de lapte și gălbenușuri. Încorporezi la final frișca bătută și pui compoziția într-o caserolă. O introduci in congelator și amesteci din ora in ora foarte bine în ea pentru a nu se forma cristale de gheață.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*