Înghețată de caise

shutterstock_135810440buna

Ingrediente

500 g caise coapte
100 g zahăr
150 ml lapte condensat
200 g smântână

Mod de preparare

Speli caisele, le tai felii și le opărești în apă clocotită pentru un minut. Le scoți, le lași să se răcească, le cureți de coajă, le pui în blender și faci un piure fin. Amesteci zahărul cu piureul de caise, adaugi laptele condensat, smântâna și mixezi până compoziția se omogenizează.

Introduci compoziția o oră la congelator, după care o scoți și o bați energic pentru a sparge acele de gheață care se formează. Pui înghețata în caserolă și o introduci în congelator pentru minimum 4 ore.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*