Icre de chia

Ingrediente:

75 g seminte de chia (http://www.sanovita.ro/seminte-de-chia-500g-120.html?utm_medium=blog&utm_source=retetablog-salata-de-icre-din-seminte-de-chia)

100 ml apa

1 lingura de smantana vegetala (https://www.sanovita.ro/crema-vegetala-din-nuca-de-cocos-400-ml-642.html?utm_medium=blog&utm_source=retetablog-salata-de-icre-din-seminte-de-chia)

sare dupa gust

zeama de la o jumatate de lamaie

1 ceapa mica

75 ml ulei de masline (sau ulei de seminte de in daca vrei un gust mai pregnant de peste)

Mod de preparare :

Semintele de chia si apa se amesteca intr-un castron o perioada de  minim 2-3 minute, pana se obtine o crema cu consistenta usor gelatinoasa. Se adauga sarea și zeama de lamaie, apoi smantana (daca se folosește), dar nu rece din frigider, ci la temperatura camerei.

Se taie ceapa marunt si se amesteca cu preparatul.

Se incorporeaza si uleiul, turnandu-l treptat si amestecand continuu, ca si atunci cand faceti o maioneza.

Dupa preparare, trebuie sa lasi icrele cel putin 30 de minute la frigider

Salata se poate orna cu frunze de patrunjel proaspat sau cu feliute subtiri de lamaie.

 

 

 

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*