Home / Copil / Hai la teatru!

Hai la teatru!

IMG_4444

Dacă în weekend  nu ți-ai făcut niciun program teatrul Țăndărică te așteaptă să vii cu cel mic la spectacolul ”Croitorașul cel viteaz” care păstrează linia clasică a poveștii, dar folosește și mijloacele teatrului de animație cu păpuși de diferite mărimi și tehnici de mânuire. Noutatea vine din grafica și animația digitală, special concepută și gândită pentru acest spectacol si care se pliază pe mânuirea păpușilor, pe accentele muzicale, pe elementele scenografice.

Figura principală din poveste este un croitor sărac, a cărui pățanie începe când unge felia de pâine cu magiun. Supărat pe muștele care nu-l lasă să mănânce liniștit, cu un prosop omoară dintr-o lovitură șapte muște. Încântat de fapta lui, coase pe brâu propoziția „Șapte dintr-o lovitură”. Această încripție îi va aduce o faimă și o bogăție neașteptată. Se va întâlni cu un uriaș, cu care se va lua la întrecere. Va ieși de fiecare dată învingător. Apoi, se va angaja în armata regală, va avea o serie de peripeții, dar, în final, va ajunge să se însoare cu fata împăratului. Basmul face parte din colecția de povestiri culese de Frații Grimm și de-a lungul timpului au apărut o mulțime de variante. Tehnica păcălitului uriașilor este cunoscută de pe vremea mitologiei grecești. Cum era firesc, basmul a cunoscut și o versiune de desen animat, apoi o variantă simfonică cu narrator, prin anii 50.

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*