Gulaș de curcan

 

Ingrediente
50 g soia cuburi
150 ml supă de pui
200 g carne de curcan

200 g cartofi
1/2 gulie
1 morcov mic
1 lingură ulei de măsline
1 linguriţă boia de ardei dulce
1 ceapă
2 linguri bulion de casă
1 vârf de cuţit măghiran uscat
1 linguriţă făină
sare
Mod de preparare

  1. Pui cuburile desoiaînsupa de puiclocotităși laşi să se umfle circa 20 de minute, după care le scurgi şi le storci uşor. Speli carnea de curcan, o tai bucăţi mai mari, iar cartofii îi cureţi de coajă, îi speli şi îi tai cuburi. Morcovii îi cureţi şi-i tai felii.
    Încingi uleiul într-o cratiţă, pui ceapa tocată, 50 ml de apă şi laşi să se înăbuşe până se înmoaie. Adaugi boiaua, carnea de pui, bucăţile de soia şi laşi câteva minute. Acoperi totul cu apă şi laşi până când carnea se înmoaie.
    3. Adaugi cartofii, morcovii, gulia curăţată şi tăiată bucăţi, bulionul, măghiranul și laşi să fiarbă până când legumele se înmoaie. Pui o linguriţă de făină dizolvată în puţină apă rece, sare, după gust, şi mai laşi să fiarbă 10 minute. Serveşti gulaşul cu pâine integrală.

Foto> Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*