Guguluf cu dovleac - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Guguluf cu dovleac

Ingrediente

500 g dovleac;

200 g unt;

200 g zahăr;

2 pliculețe zahăr vanilat Bourbon;
5 ouă;

400 g făină;

1 pliculeț praf de copt;

50 g alune sau nucă;

1/2 linguriță scorțișoară și cuișoare măcinate

Mod de preparare

Cureți dovleacul de coajă și de semințe, îl tai cuburi și îl fierbi în apă cât să-l acopere. Dacă ai timp, îl poți coace. Când dovleacull este moale, îl scurgi de zeamă, după care îl pasezi cu un blender și îl lași să se răcească.
Bați untul moale cu zahărul, adaugi zahărul vanilat și ouăle pe rând. Pui făina amestecată cu praful de copt și scoțișoara, amestecând continuu. Adaugi piureul de dovleac, alunele zdrobite sau măcinate și omogenizezi.

Torni aluatul într-o formă de guguluf unsă și tapetată și o introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până se rumenește frumos și trece testul scobitorii. Îl răstorni din formă pe un platou, îl lași să se răcorească și îl poți presăra cu zahăr pudră sau glazura. Dar este foarte bun simplu.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*