Gratin de paste cu dovlecei

Gratin de paste cu dovlecei

Ingrediente

200 g paste penne

3 dovlecei potriviţi

4 roşii

2 ouă mari
1 linguriţă cimbru uscat
1/2 cană parmezan ras

1 linguriţă unt

Mod de preparare

Mai întâi, fierbi pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj, după care le scurgi bine şi le amesteci cu cimbrul. Speli dovleceii şi roşiile, le usuci cu prosoape absorbante şi le tai felii nu foarte subţiri. Dovleceii îi aşezi într-o sită presăraţi cu puţină sare şi îi laşi 15 minute.

Ungi un vas termorezistent mai mic cu unt, aşezi un strat din feliile de roşii şi dovlecei, pui un strat de paste, presari puţin parmezan, urmează alt strat de roşii şi dovlecei, din nou paste, puţin parmezan şi închei cu roşii şi dovlecei. Torni ouăle bătute  bine şi presari parmezanul rămas.

Introduci vasul în cuptorul preîncălzit pentru circa 40 de minute, la foc mediu.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*