Gratin de pâine cu pere

 

de la 2 ani

Ingrediente
12 felii subțiri de pâine mai veche;

5 pere potrivite;

5 ouă;

750 ml lapte;

100 g zahăr;

50 g unt;

1 linguriță scorțișoară;

1 lingură zahăr tos pentru decor
Mod de preparare

Cureți perele de căsuța cu sâmburi și le tai felii nu foarte subțiri. Bați ouăle cu zahărul și scorțișoara și adaugi laptele treptat.

Ungi un vas termorezistent cu unt și așezi în vas feliile de pâine înmuiate în laptele cu ou (ca în imagine), alternându-le cu felii de pere. Când vasul este plin, torni laptele care a rămas deasupra. Îl introduci în cuptorul preîncălzit la 240º C pentru 25 de minute.

Scoți vasul din cuptor și presari desertul cu lingură de zahăr tos.

Foto: Photoland/Photocuisine

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*