Gogoși cu gem de zmeură

Ingrediente

40 g drojdie proaspătă

40 g zahăr

150 ml lapte

500 g făină

sare

2 ouă

2 gălbenușuri

esență de vanilie

50 g unt

200 g gem de coacăze

zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Faci o maia din drojdie, o lingură cu zahăr, jumătate din lapte și două linguri cu făină. Lași să crească, la loc cald, până își dublează volumul.

Cerni făina rămasă într-un bol, adaugi un vârf de cuțit cu sare, zahărul rămas, ouăle, gălbenușurile, esența de vanilie, laptele călduț rămas și maiaua. Amesteci și frămânți un aluat neted. Adaugi untul topit și frămânți până se încorporează.

Îl lași să crească, la loc cald, timp de o oră. Rupi bucăți mici de aluat și formezi biluțe. Le așezi pe masa presărată cu făină, le acoperi cu un prosop curat și le lași  să mai crească alte 30 de minute. Le prăjești în baie de ulei încins până devin aurii, după care le scoți pe prosoape absorbante.

Pui gemul într-un poș cu tubul lung și umpli gogoșile. Le presari cu zahăr pudră înainte de servire.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*