Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Gogoși cu brânză de vaci și stafide

Gogoși cu brânză de vaci și stafide

Ingrediente

400 g făină

250 g brânză de vaci

4 ouă

100 g unt

80 g stafide

125 ml lapte

2 lingurițe esență de rom

2 lingurițe praf de copt

ulei pentru prăjit

zahăr pudră pentru décor

Mod de preparare

Pui stafidele la înmuiat în apă caldă cu esența de rom și le lași 30 de minute. Cerni făina cu praful de copt într-un castron mai mare, iar separat amesteci brânza de vaci cu ouăle bătute, laptele și untul topit. Adaugi peste făină compoziția de brânză, pui și stafidele scurse foarte bine și omogenizezi compoziția.

Încingi ulei într-o cratiță și cu ajutorul a două linguri iei aluat și îl pui în uleiul încins. Coci gogoșile la foc mic până se rumenesc, circa 5-7 minute. Le scoți pe prosoape absorbante, după care le așezi pe un platou și le presari cu zahăr pudră.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*