Home / Copil / Gofre cu dulceață proaspătă de căpșune

Gofre cu dulceață proaspătă de căpșune

Rețetă de Alexandra Băltățeanu

Ingrediente

200 g căpșune

1 lingură zahăr brun

zeama de la o jumătate de lămâie zemoasă

1 linguriță scorțișoară

1 plic praf de copt

coaja rasă de la 1 portocală

50 g unt

300 ml lapte

2 ouă

160 g făină

Mod de preparare

Pentru dulceață, pui căpșunile curățate și spălate într-o cratiță cu pereți groși. Adaugi o lingură cu zahăr brun și zeama de lămâie. Lași să fiarbă, la foc mic, până când începe să se îngroașe, dar căpșunile rămân întregi.

Pentru gofre, amesteci ouăle cu zahărul, apoi torni laptele, untul topit și coaja de portocală. Adaugi făina cernută cu praful de copt și scorțișoara și omogenizezi bine compoziția. Le coci în aparatul special de gofre conform indicațiilor aparatului.

Le servești cu dulceață de căpșune și cu căpșune proaspete. Poți pune și o lingură de ricotta, care merge foarte bine cu dulceața proaspătă de căpșune.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*