Gnocchi cu sos de roșii

shutterstock_147215102

Ingrediente

PENTRU GNOCCHI:

250 g cartofi făinoși

1 gălbenuș

1/2 cană făină

1/4 cană parmezan

1 vârf linguriță cu sare

PENTRU SOSUL DE ROȘII:

400 g roșii

1 cățel usturoi

1 praf de sare

2 linguri ceapă tocată

1 lingură ulei de măsline

1 lingură busuioc verde tocat

Mod de preparare

Mai întâi, speli cartofii și îi pui la fiert în apă cu sare. Când sunt bine pătrunși, îi scurgi, îi lași să se răcorească puțin, îi cureți de coajă și îi pasezi. Îi pui într-un bol în care ai pus făina și-i lași să se răcească bine. Adaugi gălbenușul bătut, parmezanul ras și sarea. Frămânți bine până când aluatul este omogen și poate fi modelat. Împarți aluatul în dou[ și rulezi fiecare bucată într-o fâșie lungă, cilindrică. Tai fiecare fâșie în bucăți de 2-3 cm, le presari cu făină și faci din fiecare câte o biluță, pe care o așezi pe dinții unei furculițe și apeși ușor pentru a se forma niște striații. Așezi gnocchi pe o tavă presărată cu făină și îi lași 15-20 de minute la uscat.

Între timp, faci sosul. Cureți roșiile de pielițe și le tai cubulețe. Pui ceapa tocată în uleiul de măsline încins cu puțină apă și lași să fiarbă înăbușit până scade apa. Adaugi usturoiul pisat, roșiile tocate, 50 ml de apă, puțină sare și lași să fiarbă până se îngroașă, 10-15 minute. La final, pui busuiocul tocat mărunt, puțină sare dacă mai este nevoie și mai lași să dea în câteva clocote.

Fierbi gnocchi în apă clocotită cu sare. Sunt gata când se ridică la suprafață. Îi scoți cu o paletă, îi scugi bine, îi amesteci cu sosul și îi servești.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*