Home / Bebelus / Alimentatie / GHIDUL DIVERSIFICĂRII: Meniu de cină –9 luni

GHIDUL DIVERSIFICĂRII: Meniu de cină –9 luni

 

shutterstock_278699168

 

Meniu de cină –9 luni

Textură: legume rase, mai puțin mixate

LUNI: 180 g piure cu legume de toamnă (dovleac + păstârnac + cartof) + 150 ml lapte

MARȚI: 180 g cremă de brânză dulce cu dovlecel și morcov +  150 ml lapte

MIERCURI: 180 g piure de cartof dulce cu ardei gras + 150 ml lapte

JOI : 180 g cremă de avocado cu iaurt cremos + 150 ml lapte

VINERI: 180 g quinoa cu morcov și dovlecel   + 150 ml lapte

SÂMBĂTĂ: 180 g piure de mei cu măr copt + 150 ml lapte

DUMINICĂ: 180 g risotto cu spanac și ricotta + 150 ml lapte

REȚETĂ: Risotto cu spanac și ricotta

shutterstock_323486225

Pui la fiert 200 ml de apă și când clocotește adaugi 3 linguri de orez. Separat înăbuși 50 g de spanac congelat în puțin ulei cu apă și lași să fiarbă la foc mic 10 minute. După ce a fiert orezul îl adaugi peste spanac și mai lași pe foc 2-3 minute cât să prindă gust. Îl iei de pe foc îl pui în mixer, adaugi 1-2 linguri ricotta sau urdă și mixezi puțin.

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*