Home / Bebelus / Alimentatie / GHIDUL DIVERSIFICĂRII – Meniu de cină – 12 luni

GHIDUL DIVERSIFICĂRII – Meniu de cină – 12 luni

shutterstock_278699168

Între 6 și 12 luni bebe trece treptat la alimentația solidă și apar multe schimbări în meniul lui. Masa de prânz și masa de seară devin o grijă permanentă, mai ales că trebuie să păstrezi mereu un echilibru nutrițional. Dacă pentru masa de prânz e mai simplu de gătit, când vine vorba de masa de seară, lucrurile se complică. Iată după ce principii ar trebui să te ghidezi pentru a-i găti mâncăruri consistente, dar care să-i ofere nutrienții de care are nevoie.

Meniu de cină – 12 luni

Textură: tăiate bucățele mai mari, zdrobite cu furculița

LUNI: 180 g piure de fenicul cu cartof și dovleac + 150 ml lapte

MARȚI: 180 g supă cremă de roșii cu ardei copt + 150 ml lapte

MIERCURI: 180 g  sufleu de borccoli cu paste și ricotta +150 ml lapte

JOI : 180 g quinoa cu broccoli și morcovi + 150 ml lapte

VINERI: 180 g supă cremă de spanac cu cartof și morcov + 150 ml lapte

SÂMBĂTĂ: 180 g gratin de cartofi cu parmezan + 150 ml lapte

DUMINICĂ: 180 g cremă de dovleac cu iaurt + 150 ml lapte
REȚETĂ: Cremă de dovleac cu iaurt

shutterstock_310826456

Tai o felie de dovleac și o coci la cuptor timp de 30-40 de minute. O scoți, o cureți și o pui în blender cu ½ banană și 2 linguri iaurt cremos. Pui compoziția obținută într-un pahar, adaugi 1-2 linguri cereale bebe și acoperi cu 2 linguri iaurt cremos.

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*