Home / Bebelus / Alimentatie / GHIDUL DIVERSIFICĂRII – Meniu de cină –10 luni

GHIDUL DIVERSIFICĂRII – Meniu de cină –10 luni

shutterstock_278699168

Între 6 și 12 luni bebe trece treptat la alimentația solidă și apar multe schimbări în meniul lui. Masa de prânz și masa de seară devin o grijă permanentă, mai ales că trebuie să păstrezi mereu un echilibru nutrițional. Dacă pentru masa de prânz e mai simplu de gătit, când vine vorba de masa de seară, lucrurile se complică. Iată după ce principii ar trebui să te ghidezi pentru a-i găti mâncăruri consistente, dar care să-i ofere nutrienții de care are nevoie.

Meniu de cină – 10 luni

Textură: zdrobite cu furculița, mixate grosier, tăiate foarte fin

LUNI: 180 g cremă de păstârnac și morcov + 150 ml lapte

MARȚI: 180 g conopidă cu brânză dulce la cuptor + 150 ml lapte

MIERCURI: 180 g sufleu de spanac cu paste mici + 150 ml lapte

JOI : 180 g supă de sfeclă roșie cu cartofi + 150 ml lapte

VINERI: 180 g cremă de dovleac și cartof  + 150 ml lapte

SÂMBĂTĂ: 180 g piure de mei cu morcov și ardei gras + 150 ml lapte

DUMINICĂ: 180 g ratatouille cu quinoa + 150 ml lapte

REȚETĂ: Ratatouille cu quinoa

shutterstock_269060522

Într-o sită pui 3 linguri de quinoa și o speli sub jet de apă rece, atlfel va fi amară. O pui la fiert apoi într-o cană de apă care clocotește și o fierbi pe foc mic 15 minute. Într-o crăticioară pui ½ cană apă cu o lingură de ulei de măsline și adaugi 2 linguri de morcov ras, 1 lingură de dovlecel ras, 1 lingură de ardei gras roșu tocat și lași să se înăbușe 10 minute. La final adaugi 1 lingură pastă de tomate făcută în casă și mai dai într-un clocot. Amesteci legumele cu quinoa și o dai lui bebe.

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*