Home / Bebelus / Alimentatie / GHIDUL DIVERSIFICĂRII – Meniu pentru cină – 8 luni

GHIDUL DIVERSIFICĂRII – Meniu pentru cină – 8 luni

shutterstock_278699168

Între 6 și 12 luni bebe trece treptat la alimentația solidă și apar multe schimbări în meniul lui. Masa de prânz și masa de seară devin o grijă permanentă, mai ales că trebuie să păstrezi mereu un echilibru nutrițional. Dacă pentru masa de prânz e mai simplu de gătit, când vine vorba de masa de seară, lucrurile se complică. Iată după ce principii ar trebui să te ghidezi pentru a-i găti mâncăruri consistente, dar care să-i ofere nutrienții de care are nevoie.

Meniu de cină – 8 luni

Textură: foarte fină

LUNI: 150 g supă cremă de spanac cu cartof + 150 ml lapte

MARȚI: 150 g piure de păstârnac cu dovleac + 150 ml lapte

MIERCURI: 150 g supă cremă de broccoli cu paste și unt + 150 ml lapte

JOI : 150 g  supă cremă de dovleac cu mei și brânză dulce + 150 ml lapte

VINERI: 150 g supă cremă de sfeclă roșie cu cartof dulce + 150 ml lapte

SÂMBĂTĂ: 150 g piure de fasole verde cu orez și morcov + 150 ml lapte

DUMINICĂ: 150 g cremă de ardei gras roșu cu avocado + 150 ml lapte

REȚETĂ: Cremă de ardei gras cu avocado

shutterstock_179218457

Speli un ardei capia roșu, îl usuci și-l coci într-o tigaie. Când este gata, cureți ardeiul de coajă, cotor și semințe, apoi îl pui în blender împreună cu o jumătate de avocado curățat de coajă și foarte bine copt. Mixezi apoi totul până obții o cremă foarte fină!

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*