Gem de piersici

Ingrediente

1 kg piersici mai moi

500 g zahăr

1 lămâie

Mod de preparare

Speli piersicile foarte bine, le scoți sâmburii, le tai cuburi și le pui într-o cartiță cu fundul gros împreună cu zahărul și zeama de lămâie. O lași în frigider câteva ore sau peste noapte, iar înainte de a o pune pe foc introduce blenderul în ea și mixezi.

Așezi cratița pe foc mic și fierbi gemul până ajunge la consistența dorită. Verifici astfel: pui puțin gem pe o farfurioară rece și dacă este consistența dorită, oprești focul.

Trebuie să amesteci destul de des pentru a nu se prinde de fundul cratiței. Din când în când aduni și spuma care se formează.

Îl torni fierbinte în borcane. Le capsezi, răstorni borcanele cu capacul în jos și le lași să se răcească acoperite cu un prosop.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*