Gem de caise fără zahăr - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Home / Copil / Gem de caise fără zahăr

Gem de caise fără zahăr

Ingrediente

2 kg caise dulci curățate de sâmburi

1200 ml suc de mere fără zahăr

Mod de preparare

Speli caisele, le cureți de sâmburi și le tai cuburi. Pui sucul de mere la fiert într-o crăticioară, iar când scade la jumătate adaugi caisele tăiate. Lași să fiarbă, pe foc mic, până când caisele se înmoaie (ai grijă ca vasul să nu fie prea plin, să rămână spațiu de 2-3 degete până sus).

Introduci vasul în cuptorul încins, la foc mic, până scade la jumătate, circa 1 oră. Mai amesteci în el la distanță de 15-20 de minute. Scoți vasul din cuptor și pui gemul în borcane sterilizate. Le închizi ermetic cu capace și le așezi într-un vas. Introduci printre ele cârpe sau ziare, pentru a nu se atinge borcanele între ele. Umpli vasul cu apă caldă până la nivelul gemului din borcane și fierbi, pe foc mic, circa 40 de minute.

Lași borcanele să se răcească în vasul în care au fiert, după care le depozitezi în cămară.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*