Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Găluște de albuș cu creamă de mango

Găluște de albuș cu creamă de mango

Mango cream dessert ile flottante style

Ingrediente
2 cutii de 425 g compot de mango

200 ml lapte de cocos

2 pliculețe zahăr vanilat Bourbon
3 albușuri

100 g zahăr pudră
Mod de preparare

Scurgi zeama de la compot, pui bucățile de mango într-un blender împreună cu laptele de cocos și zahărul vanilat. Mixezi până când obții o cremă nu foarte groasă.
Pui apă într-o crăticioară, o așezi pe foc și o lași să dea în clocot. Între timp, bați albușurile spumă tare, adaugi zahărul pudră și bați până se topește. Iei cu ajutorul a două linguri o minge mai mare din albuș și o pui în apa clocotită. O lași să fiarbă 15 secunde pe o parte, o întorci și o mai lași 10 secunde. Procedezi la fel și cu albușul rămas. Trebuie să-ți iasă 4 găluște mari de albuș.

Torni crema de mango în 4 boluri, așezi deasupra găluștele și servești.

Foto: Photoland/Profimedia

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*