Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Minitarte cu brânză și mazăre

Minitarte cu brânză și mazăre

shutterstock_132534041 tarta

 

Ingrediente

PENTRU ALUAT

300 g făină

150 g unt

1 ou

4 linguri apă rece

1 praf de sare

PENTRU UMPLUTURĂ

300 g brânză de vaci

3 ouă

3 linguri smântână

250 g mazăre congelată

100 g parmezan ras

2 fire ceapă verde

2 frunze de mentă

unt pentru uns formele

sare

Mod de preparare 

Amesteci cu mâna făina cu un praf de sare şi untul tăiat cuburi până obţii un aluat nisipos. Adaugi oul bătut şi apa rece şi frămânţi până aluatul devine omogen. Îl dai la frigider pentru 30 de minute.

Împarţi aluatul în 8 bucăţi, le întinzi în foi mici şi îmbraci cu ele 8 miniforme de tarte unse în prealabil cu unt.

Amesteci brânza cu ouăle bătute, cu smântâna, cu parmezanul ras şi un praf de sare. Adaugi mazărea decongelată, menta şi ceapa tocate mărunt. Împarţi  amestecul în forme, le aşezi pe o tavă şi le introduci în cuptorul preîncălzit pentru 40 de minute.

Le lași să se răcească, după care le scoți din forme.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*