Home / Copil / Fursecuri fără gluten

Fursecuri fără gluten

Ingrediente

125 g zahăr
2 ouă
1 lingură de cacao
40 g unt moale

½ pliculeţ praf de copt
60 g migdale măcinate
60 g nucă de cocos
200 g făină de orez
1 vârf de cuțit de sare
Mod de preparare   
1. Într-un castron, mixezi ouăle întregi cu zahărul. Când amestecul este spumos, adaugi pudra de cacao, sarea, migdalele şi fulgii de cocos măcinate foarte fin, praful de copt şi jumătate din făina de orez. Omogenizezi bine, adaugi untul moale şi făina rămasă treptat. Dacă iese un aluat prea tare, nu o pui pe toată. Frămânţi un aluat potrivit de tare, pe care-l pui la rece pentru 30 de minute.
2. Pui aluatul pe o masă presărată cu făină şi întinzi o foaie groasă de 5 mm. Trebuie să fii atentă, pentru că se rupe foarte uşor. Tai foaia cu formele pe care le doreşti, le aşezi uşor pe o tavă cu hârtie de copt şi le introduci în cuptorul preîncălzit la 180° C pentru 8 minute. Când sunt gata, le desprinzi uşor de pe foaie şi le laşi să se răcească.

  1. Poţi pune deasupra fursecurilor, dacă doreşti, înainte de a le introduce la cuptor, migdale zdrobite.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*