Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Fursecuri de Crăciun în lume

Fursecuri de Crăciun în lume

În lume, fiecare țară, regiune sau chiar oraș au fursecuri pe care le prepară pentru noaptea de Crăciun. Dintre toate am ales 4 rețete simple, dar extrem de delicioase!

Zimtsterne – Germania

Ingrediente

3 albușuri

250 g zahăr

400 g migdale măcinate fin

1 linguriță pudră de scorțișoară

1 praf de sare

Mod de preparare

Bați albușurile spumă tare cu praful de sare, adaugi zahărul în ploaie și mixezi până se topește și devine o bezea tare. Oprești 4 linguri de bezea într-un castronel.

Amesteci  migdalele măcinate cu scorțișoara, o pui deasupra bezelei și amesteci până obții un aluat mai degrabă lipicios, dar suficient de consistent pentru a forma o bilă. O învelești în folie de plastic și o pui la rece 30 de minute.

Scoți aluatul și îl întinzi pe masa presărată cu făină de 0,5 cm. Îl tai cu o formă stea, așezi fursecurile pe o tavă cu hârtie de copt și le introduci în cuptorul încins  pentru 10 minute, până se rumenesc ușor.

Întinzi deasupra fursecurilor bezea și le lași să se usuce 3 ore, după care le mai introduci în cuptorul încins la 100 de grade pentru a se usca mai bine. Nu trebuie să se rumenească deloc. Trebuie să rămână albă glazura.

Turtă dulce – Anglia 

Ingrediente

1/2 cană de unt la temperatura camerei

1/2 ceașcă de zahăr brun

1/4 cană de melasă

1/4 cană sirop de arțar

1 ou

1 lingură extract de vanilie

2 1/2 cești de făină

2 linguri scorțișoară

1 linguriță nucșoară măcinată

1 praf de sare

creioane decorative pentru decorat

Mod de preparare

Într-un castron, mixezi untul moale cu zahărul brun, sarea, melasa și siropul până se omogenizează (circa 5 minute). Adaugi extractul de vanilie, ouăle și mixezi până se omogenizează. Adaugi scorțișoara, nucșoara și frămânți un aluat potrivit de tare. Îi dai forma de bilă, o învelești în folie și o dai la rece de seara până dimineața.

Întinzi aluatul într-o foaie de 1 cm grosime și tai din ea forme de inimioare, steluțe, brăduți…

Le așezi pe o tavă cu hârtie de copt și le introduci în cuptorul încins la 180 de grade pentru 8-10 minute.

Lași turta dulce să se răcească, după care o ornezi. O poți păstra învelită în celofan până la câteva săptămâni.

Fursecuri cu chipsuri de ciocolată – Boston

 

Ingrediente

175 g unt moale

250 g zahăr brun

125 g zahăr

2 ouă

1 lingură extract de vanilie

550 g făină

1 linguriță bicarbonat de sodiu

½ linguriță sare

250 g chipsuri de ciocolată

Mod de preparare

Într-un castron mare bați untul cu zahărul brun și zahărul alb până obții o spumă. Adaugi extractul de vanilie și ouăle treptat, mixând după fiecare până se omogenizează.

Amesteci făina cu sarea și bicarbonatul și o pui peste unt, amestecând bine cu mixerul.  Pui chipsurile de ciocolată și amesteci ușor cu lingura.

Pui hârtie de copt pe o tavă și cu lingura pui grămăjoare de aluat la distanță unele de altele. Introduci tava  în cuptorul încins la 180 de grade pentru 8-10 minute sau până când fursecurile sunt ușor rumenite. Le lași să se răcească puțin, după care le scoți cu o paletă  și le lași să se răcească foarte bine.

Biscuiți Amaretto – Sardinia

Ingrediente

250 g migdale măcinate

1 ½ cană zahăr

4 albușuri la temperatura camerei

1/4 cană de apă

1 lingură lichior amaretto

2 lingurițe extract de migdale

Zahăr pudră pentru decor

Mod preparare

Mai întâi, pui o cană de zahăr cu apa pe foc și lași până se topește zahărul și dă în clocot. Îl dai să se răcească, dar nu de tot, să fie călduț.

Între timp, în robot, macini migdalele împreună cu ½ de cană de zahăr până obții o făină fină.

Într-un bol mai mare, bați albușurile spumă tare cu un praf de sare, după care adaugi siropul în fir subțire, mixând la viteză mare până obții o bezea tare. Pui lichiorul, extractul de migdale și amesteci.

Presari deasupra bezelei făina de migdale și amesteci cu o spatulă ușor, de jos în sus.

Cu o scoică de înghețată sau cu două linguri, iei din aluat și așezi pe o tavă cu hârtie de copt 18 grămăjoare. Cu o sită presari fursecurile cu zahăr pudră.

Introduci tava în cuptorul încins la 180 de grade pentru 18-20 de minute. Fursecurile trebuie să se desprindă ușor de pe hârtie. Le lași să se răcească foarte bine în tavă.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*