Fursecuri cu merișoare - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Fursecuri cu merișoare

shutterstock_176150621

Ingrediente

150 g merișoare uscate de la Solaris

4 ouă

200 ml lapte

100 ml ulei

2 căni făină

1 linguriță extract de vanilie

1 linguriță bicarbonat de sodiu

2 linguri zeamă de lămâie

Mod de preparare

Pui ouăle într-un vas, adaugi extractul de vanilie și mixezi 5 minute. Adaugi uleiul treptat, ca la maioneză, mixând continuu, iar apoi adaugi laptele.

Stingi bicarbonatul cu zeama de lămâie și-l pui peste compoziția lichidă. Adaugi făina cernută, merișoarele și amesteci bine cu mixerul. Consistența aluatului trebuie să fie ca a unei smântâni mai groase.

Iei cu lingurița din aluat și așezi grămăjoare, la distanță unele de altele, pe o tavă cu hârtie de copt. Introduci tava în cuptorul încins, la foc mic, timp de 10 minute. Când încep să se rumenească ușor pe fund și margini sunt gata. Le scoți din cuptor și le lași să se răcească în tavă. Le așezi într-o cutie de metal și le poți ține până la Crăciun.

 

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*