Frittata cu pește

Ingrediente
500 g file de cod

500 ml lapte
500 g cartofi fierți
4 linguri ulei de măsline
½ legătură pătrunjel verde tocat
6 ouă
sare
100 ml smântână
Mod de preparare
Pui fileurile de cod spălate bine într-o cratiță, torni laptele și o așezi pe foc. Din momentul în care fierbe lași 12 minute. Scoți peștele, îl cureți de eventualele oase și îl tai bucăți.

Tai cartofii fierți cubulețe și îi pui într-o tigaie cu uleiul încins. Îi lași câteva minute pentru a le da o crustă ușor aurie, apoi îi amesteci cu peștele, pătrunjelul și puțină sare. Pui totul într-o formă rotundă unsă cu ulei și torni peste ele ouăle bătute cu smântâna și un praf de sare.

Introduci forma în cuptorul încins până se rumenește frumos deasupra, circa 10-15 minute. Lași frittata să se răcorească puțin, după care o tai felii și o servești.

Foto: Photoland/Photocuisine

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*