Friptură de miel

Ingrediente

2 linguri pastă de tomate

1 lingură muștar

3 linguri ulei

1 lingură miere

2 linguri amidon

sare

2 pulpe miel

1 ceapă

2 frunze de dafin

4 boabe de ienibahar

8 boabe de piper negru

200 ml vin roșu

2 lingurițe de unt

Mod de preparare

Amesteci pasta de tomate cu puțină sare, muștarul, uleiul, mierea și amidonul. Speli carnea de miel, o usuci, după care le ungi cu marinata formată. Le așezi într-un vas termorezistent, adaugi frunzele de dafin, boabele de ienibahar și piper, ceapa bucăți și torni vinul. Pui și 100 ml de apă și introduci vasul în cuptorul încins la 190°C pentru 90 de minute.

În timpul coacerii, mai ungi bucățile de carne cu sosul din tavă. Dacă cumva sosul a scăzut foarte mult, mai torni puțină apă. Scoți bucățile de carne din vas și le ții la cald. Amesteci sosul rezultat în urma coacerii cu untul moale și îl torni peste bucățile de carne. Servești friptura cu o garnitură de cartofi fierți sau copți.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*