Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Fel principal / Friptură de miel de chef Cezar Munteanu

Friptură de miel de chef Cezar Munteanu

Chef Cezar Munteanu, Senior Lecturer in Gastronomy

Ingrediente

1,3 kg pulpă superioară de miel;

10 g plante aromate (rozmarin, cimbru, salvie);

25 g usturoi verde;

25 g ceapă verde;

50 g morcov ras;

ulei de măsline;

PENTRU GARNITURĂ:

200 g păstârnac;

200 g cartofi;

200 g ceapă;

100 g smântână lichidă;

50 g parmezan;

80 g dovlecei;

100 g morcovi

Mod de preparare

Crestezi foarte bine pulpa de miel, ca pentru ruladă. O bați acoperită cu folie, ca să nu-i rupi fibra și o întorci pe partea cealaltă, astfel încât partea bătută să rămână la exterior. Așezi pe pulpa astfel preparată un pat de rozmarin, cimbru, salvie, ceapă verde, usturoi și morcov dat pe răzătoare. Rulezi carnea cu verdețurile în interior și legi cu sfoară de bucătarie. Într-o tigaie, rumenești rulada în ulei de măsline până prinde crustă, după care o introduci în cuptorul încălzit la 200ºC pentru 25-30 de minute. Presari sare și piper pe friptură când o scoți din cuptor.

Cartofii, ceapa și păstârnacul le tai felii subțiri și le așezi straturi, alternându-le, în cercuri de inox, cu decor de dovlecel și morcovi (ca în imagine). Torni smântâna lichidă, presari parmezan ras și le coci timp de 25 minute în cuptorul încins la 190ºC. În „jiul” rămas de la rumenirea cărnii, adaugi puțin vin roșu și puțină supă de legume și lași să fiarbă și să scadă. Acest sos va însoți friptura.

 

 

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*