Home / Copil / Ficăței cu sos și mămăligă

Ficăței cu sos și mămăligă

Rețetă de Alexandra Băltățeanu

Ingrediente

500 g ficăței

1 lingură pastă de ardei dulce

200 ml suc de roșii

3 căței usturoi

1 linguriță cimbru uscat

sare

piper

3-4 linguri ulei de măsline

300 ml apă

1 legătură pătrunjel tocat

1 lingură mărar tocat

PENTRU MĂMĂLIGĂ

350 ml apă

70 g mălai

Mod de preparare

Pui ficățeii într-un wok împreună cu usturoiul dat pe răzătoare, uleiul de măsline, pasta de ardei și condimentele. Sotezi 2 minute, apoi adaugi apa și lași, la foc mic, acoperit cu un capac, până când lichidul se evaporă, iar ficățeii sunt făcuți. Torni apoi sucul de roșii și mai lași 5 minute fără capac. La final, adaugi mărarul și pătrunjelul tocate, oprești focul și mai condimentezi cu sare și piper, dacă mai e cazul.

Pentru mămăligă, pui apa la fiert cu un praf de sare. Când apa începe să clocotească, torni mălaiul în ploaie și amesteci bine cu un tel ca să nu se formeze cocoloașe.  Lași să fiarbă, la foc foarte mic, timp de 15 minute, amestecând din când în când. Iese o mămăligă cremoasă și mai moale. Servești ficățeii cu mamaliga caldă.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*