Home / Copil / Felie cu ciocolată și morcov

Felie cu ciocolată și morcov

Ingrediente

5 ouă

100 g zahăr pudră

50 g unt

1 plic zahăr vanilat

80 g făină

40 g cacao

PENTRU CREMĂ

200 g morcovi

50 g zahăr pudră

zeama de ½ de lămâie

100 g unt

50 g zahăr pudră

1 plic de zahăr vanilat

250 g brânză de vaci

PENTRU DECOR

150 g zahăr pudră

4 linguri apă caldă

2 linguri zeamă de lămâie

60 g gem de caise

morcovi din marțipan pentru decor

Mod de preparare

Bați albușurile spumă tare cu jumătate din zahărul pudră. Mixezi untul moale cu gălbenușurile, zahărul vanilat și jumătatea rămasă din cel pudră până obții o cremă. Le adaugi peste albușuri și amesteci bine. Pui deasupra compoziției făina cernută cu pudra de cacao și amesteci ușor, de jos în sus. Torni aluatul într-o tavă de 25×20 cm îmbrăcată cu hârtie de copt și o introduci în cuptorul încins la 180ºC pentru 20 de minute. Lași blatul să se răcească și desprinzi ușor hârtia.

Într-o cratiță cu fundul gros caramelizezi zahărul, adaugi morcovii dați pe răzătoarea mică, 50 ml de apă, zeama de lămâie și amesteci. Lași pe foc până scade apa și morcovii se înmoaie, după care dai să se răcească. Bați untul moale cu zahărul pudră și zahărul vanilat. Adăugi brânza de vaci, morcovii și mixezi până se omogenizează.

Tai blatul în două pe orizontală și le umpli cu cremă. Mixezi zahărul pudră cu apa și zeama de lămâie până obții o glazură fină. Ungi prăjitura cu gem, torni glazura, netezești și o dai la frigider să se întărească. Tai prăjitura pătrate și le decorezi cu morcovi din marțipan.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*