Home / Evenimente Paptot / Eveniment – BACK TO SCHOOL

Eveniment – BACK TO SCHOOL

 

DSC_0722

 

Cu doar câteva zile înainte de începerea școlii, revista PAP TOT! s-a gândit la toate mămicile ai căror copii se află în prag de grădiniță sau de școală și a organizat un eveniment dedicat special acestei perioade. Specialiștii noștri, dr. Mihaela Oros, medic pediatru la Medicover, Bogdana Bursuc, psiholog la Mind Institute, Nicoleta Tupiță, nutriționist și Ela Crăciun, prezentator TV le-au explicat mămicilor ce ar trebui să facă pentru ca puii lor să facă față cerințelor din primul an de colectivitate.

Am dezbătut pe larg cum ar trebui să arate programul copilului de grădiniță sau de școală, care sunt meniul zilnic care asigură toate substanțele nutritive necesare celor mici, precum și cum îi putem ajuta pe cei mici să se adapteze ușor mediului școlar și să aibă performanțe școlare.

„Autonomia copiilor are legătură directă cu sentimentul lor de autoeficacitate. Copiii de orice vârstă au nevoie să învețe despre ei înșiși că pot. Pentru copii este important să aibă activități independente de părinți la școală sau la grădiniță. Dezvoltarea autonomiei și a responsabilității este un proces de învățare care presupune multe greșeli. Ce pot face părinții pentru a susține acest proces este să permită copiilor să încerce și să greșească. Dacă facem lucrurile în locul copiilor ca să le facem mai repede, mai bine sau ca să îi ajutăm mereu, le transmitem mesajul de incompetența și neîncrederea în faptul că ei se descurcă. Cu cât copilul învață că poate și are încredere în el, cu atât se va simți mai încrezător în situații noi, precum activitățile de la grădiniță, de la școală, făcutul temelor. Încrederea în sine este un predictor al performanței.

Pentru o dezvoltare armonioasă fizică, emoțională și cognitivă, copiii au nevoie de ingredientul principal pentru trup – care este alimentația sănătoasă specifică vârstei și de ingredientul principal pentru suflet – care este dragostea și afecțiunea necondiționată a părinților. Copiii, ca și adulții, funcționează ca un tot unitar și este o strângă legătură între mintea și corpul lor.Aceasta legatură poate fi valorificată prin joc – activitatea preferata a copiilor prin care ei pot învață despre lume (dezvoltarea cognitivă) și despre cum să relaționeze cu lumea (dezvoltarea socială și emoțională).  ” a declarat psihologul Bogdana Bursuc de la Mind Institute.

 

Copiii au avut pare de multă distracție și gustări bune de la Danonino, Poieni și Solaris.Mulțumim sponsorilor noștri Carrefour Romania, Danone Romania,MAGGI Romania și Biofarm.

Multumim de asemenea partenerilor noștri: Poieni, Borsec, Nestle, Cupcake Phylosophy, Editura All, Solaris, SelfieFun, Galeria Events,Agriro, Five o’clock Tea, Respiro Dental.

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*