Home / Copil / Educația copiilor între libertate si limite – Atelier pentru părinți

Educația copiilor între libertate si limite – Atelier pentru părinți

educatia-copiilor-limite-libertate-m

Multi parinti din ziua de azi aleg sa ofere copiilor lor o educatie fara pedepse, fara constrangeri, o educatie care tine cont de nevoile copiilor, care se bazeaza pe libertate, independenta….dar cum stim ca nu mergem prea departe cu aceasta libertate? Cand si de unde incep limitele intr-o educatie care respecta nevoile copilului?

Atelierul face parte din Programul de Comunicare Non-Violenta lansat anul trecut de Grădinița Montessori Edu împreună cu Monica Reu şi Gokid.ro, care vine in sprijinul parintilor care doresc sa cladeasca o relatie autentica cu copiii lor, bazata pe iubire neconditionata, intelegere reciproca, cooperare si empatie.

Metoda Comunicarii Non-Violente ne invata cum sa facem o diferentiere clara intre ceea ce observam ca se intampla si interpretarea pe care o dam noi evenimentelor, ne ajuta sa ne definim clar nevoile si sa facem o legatura intre sentimente si nevoi (ale noastre, ca parinti dar si sa-i ajutam pe copiii nostri sa fie atenti la nevoile lor, sa invete sa le descopere si apoi sa gaseasca metode sa le implineasca).

Aceste abilitati pe care le capatam inlesnesc relationarea cu copiii deoarece incepem sa dam importanta conectarii cu copiii nostri si sa renuntam la etichete, la critica si invinovatire. Fiind conectacti la nevoile noastre si ale copiilor, invatam “sa facem fata” crizelor prin empatie, prin confirmarea nevoilor si a sentimentelor copiilor nostri, ceea ce va duce la construirea unei relatii autentice, plina de iubire neconditionata si acceptare.

Mai multe despre aceasta metoda va rugam sa cititi pe site-ul Asociatiei de Comunicare Non-Violenta.

Trainer: Monica Reu, fondatorul si presedintele Asociatiei pentru Comunicare Non-Violenta

Pret: 70 lei/persoana.

Inscrieri: contact@gokid.ro sau telefon: 0728.188.256

Locație: Grădinița Montessori Edu, Str. Mântuleasa nr. 21, Sector 2, București

Tip eveniment:
Varsta recomandata: Pentru parinti
Data / ora: Wednesday, 11 March 2015, 18:30
Locatia: Gradinita Montessori Edu

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*