Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Eclere cu vanilie și zmeură

Eclere cu vanilie și zmeură

O nouă rețetă pregătită de cititoarea și colaboratoarea noastră Alexandra Băltățeanu.

PENTRU ALUAT:

85 g unt tăiat cubulețe;

100 g făină;

3 ouă bătute;

semințele unei păstăi de vanilie;

225 ml apă.

PENTRU CREMĂ:

150 ml lapte;

75 ml smântână lichidă;

2 gălbenușuri;

50 g zahăr brun;

2 lingurițe amidon de porumb;

semințele unei păstăi de vanilie;

100 g zmeură proaspătă

Mod de preparare

Pentru aluat, pui untul, apa și vanilia într-o cratiță, la foc mediu, iar când untul se topește, adaugi făina cernută și amesteci energic cu o lingură de lemn până când aluatul se desprinde de pe margini. Pui aluatul într-un castron și îl lași să se răcorească. Cât aluatul mai este călduț, adaugi treptat ouăle, amestecând energic după fiecare. Pui aluatul într-un poș și pe tava tapetată cu foaie de copt formezi “linii” egale de aluat, având grijă să lași spațiu între ele pentru că vor crește la copt. Le introduci în cuptorul încălzit la 180ºC pentru 35 de minute.

Pentru cremă, mixezi gălbenușurile cu zahărul, adaugi apoi amidonul și vanilia și amesteci. Pui laptele și smântâna lichidă într-o cratiță și încălzești până când apar mici bule pe margine, apoi iei vasul de pe foc. Adaugi treptat câte o lingură din lapte în amestecul de gălbenușuri până când cele două amestecuri sunt complet încorporate. Torni compoziția în cratiță și lași pe foc mic până se îngroașă. O lași să se răcească. Tai cojile de ecler în jumătate cu un cuțit zimțat și le umpli cu cremă. Așezi jumătăți de zmeură și acoperi cu capacul. La final, le presari cu zahăr pudră.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*