Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Dovlecei pane cu șuncă și cașcaval

Dovlecei pane cu șuncă și cașcaval

Ingrediente
1 dovlecel mare; 200 g felii de șuncă; 200 g felii cașcaval; 200 ml lapte; 250 g făină;  1 ou; 2 linguri pătrunjel verde tocat; 50 g parmezan ras; sare; ulei pentru prăjit. PENTRU SOS: 2 căței usturoi; 250 ml smântână fermentată; 100 ml maioneză făcută în casă; 2 linguri mărar verde tocat; sare; piper

Mod de preparare
Mai întâi, amesteci smântâna cu usturoiul pisat, maioneza, mărarul, sare și piper. Îl pui într-un castronel, îl acoperi cu folie de plastic și-l pui la frigider.

Speli dovlecelul, îl tai felii de 5 mm grosime și îl presari cu sare. Tai șunca și cașcavalul în cercuri de aceeași mărime ca și feliile de dovlecel. Așezi între două felii de dovlecei două felii de șuncă și una de cașcaval. Le prinzi cu o scobitoare.

Amesteci laptele cu făina, gălbenușul, pătrunjelul verde tocat mărunt și parmezanul ras. Condimentezi cu sare și încorporezi ușor albușurile bătute spumă tare. Introduci dovleceii în aluat și îi prăjești în ulei încins, pe ambele părți, până se rumenesc. Servești dovleceii pane cu sosul de smântână.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*