Home / Copil / Dovleac umplut

Dovleac umplut

Ingrediente

1 dovleac pară mai mare

500 g carne tocată de vită, porc

1 ceapă mare

ulei de măsline

4 căței usturoi

1 vârf de cuțit chimen măcinat

2 crenguțe de cimbru

100 g cușcuș

3 linguri pasta de tomate

200 g telemea

Mod de preparare

Speli dovleacul, îl usuci și îl tai în două pe lungime, Scoți semințele cu o lingură și cu un cuțit crestezi pulpa sub formă de pătrate. Îl stropești peste tot cu ulei de măsline și îl pui în cuptorul încins la 200ºC pentru 20 de minute. Când sunt gata, scoți tot miezul cu o lingură.

Încingi 2 linguri de ulei într-o tigaie, pui ceapa și usturoiul tocate mărunt și lași câteva minute. Adaugi carnea tocată, amesteci și lași până se albește. Condimentezi cu sare, chimen și frunzele de cimbru și lași pe foc mic 10 minute.

Oprești focul la carne, pui peste ea cușcușul, 100 ml de apă fiartă și lași acoperit până se umflă cușcușul, circa 10 minute. Adaugi peste carne pulpa de dovleac coaptă și tocată, pasta de tomate și omogenizezi. La final pui brânza tăiată cubulețe și amesteci ușor.

Umpli jumătățile de dovleac cu amestecul de carne, le stropești cu ulei și le introduci în cuptorul încins la 180ºC pentru 40 de minute. Îl servești cald, ca atare sau însoțit de o salată.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*