Home / Bebelus / Retete / 7-12 luni / Dovleac cu brânzică

Dovleac cu brânzică

de la 8 luni

Ingrediente

400 g dovleac

100 g brânzică de vaci

2 gălbenușuri

puțin unt pentru uns formele

Mod de preparare

Cureți dovleacul de coajă, îl tai cubulețe și îl pui la fiert în apă cât să-l acopere. Îl scurgi, îl pasezi și îl lași să se răcească. Amesteci piureul de dovleac cu gălbenușurile, cu brânza de vaci și omogenizezi. Pui compoziția într-un vas de sufleu uns cu unt  și-l introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 20 de minute. Îl lași să se răcorească și-l servești.

Sfaturi pentru mami

Nefiind un aliment alergen, dovleacul poate fi oferit copilului la 6 luni, iar dacă medicul recomandă începerea diversificării la 4 luni, dovleacul poate fi introdus în alimentația bebelușului chiar de la 4 luni. Acest preparat, având și gălbenușuri și unt, este bine să-l dai pe la 8 luni.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*