Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Desert răcoros cu căpșune

Desert răcoros cu căpșune

Ingrediente

100 g zahăr

6 foi de gelatină

sucul de la 1 lămâie

350 g căpșune coapte bine

200 g smântână

2 albușuri

Mod de preparare

Pui la fiert într-o crăticioară 100 ml de apă cu 100 g de zahăr. Lași să fiarbă 2 minute, apoi dai vasul deoparte. Pui foile de gelatină la înmuiat în apă rece pentru 3 minute, după care le storci bine între mâini și le pui în siropul fierbinte. Amesteci până se topesc.

Cureți și speli căpșunile, le stropești cu zeamă de lămâie și le pui în blender. Nu trebuie să obții o cremă foarte fină. Le poți pasa și cu o furculiță. Pui peste ele gelatina și amesteci până începe să se transforme în jeleu.

Cu un mixer amesteci smântâna cu albușurile, le adaugi peste amestecul de căpșuni și omogenizezi. Torni amestecul într-o tavă de chec mai mare îmbrăcată cu folie alimentară, apoi o introduci în frigider să se întărească. Răstorni tava pe un platou, desfaci folia, tai desertul felii și îl servești cu căpșune proaspete.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*