Desert în straturi

Ingrediente
Pentru pandişpan
3 ouă
80 g zahăr pudră
80 g făină
20 g cacao
Pentru cremă

500 ml lapte

2 gălbenuşuri

3 linguri făină
80 g zahăr

1 linguriţă esenţă de vanilie
100 g ciocolată albă
125 g unt
500 g căpșune

Mod de preparare

Pentru pandişpan, baţi albuşurile spumă tare, adaugi zahărul pudră şi baţi până se topeşte. Adaugi gălbenuşurile treptat şi la final pui făina cernută cu pudra de cacao, amestecând uşor, de jos în sus, cu o spatulă sau lingură de lemn. Torni aluatul într-o tavă de 24×24 cm îmbrăcată cu hârtie de copt şi o introduci în cuptorul încins la 200° C pentru 10 minute. Laşi blatul să se răcească, după care desprinzi hârtia.

Într-un vas cu fundul gros, amesteci laptele cu făina, zahărul şi gălbenuşurile, îl pui pe foc şi-l laşi până se îngroaşă crema, amestecând continuu. La final, dai vasul de pe foc, adaugi ciocolata rasă şi amesteci până se topeşte. Laşi crema să se răcească foarte bine, după care încorporezi untul în ea şi aromezi cu esenţa de vanilie.

Montarea desertului se face într-un vas dreptunghiular sau în orice alt vas transparent mai înalt. Tai o bucată de blat cât mărimea vasului şi o aşezi pe fundul acestuia. Pui peste el cremă, un strat de căpşuni tăiate sferturi, urmează iar blat, cremă şi la final căpşuni. Introduci vasul la frigider pentru cel puţin o oră înainte să-l serveşti.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*