Desert din ciocolată

Ingrediente

200 g ciocolată neagră 70%

110 ml apă fierbinte

15 ml extract de vanilie

125 ml frișcă 35%

fișcă și fructe de pădure pentru servit (opțional)

Mod de preparare

Rupi ciocolata bucăți mici, o pui într-un vas și o topești în cuptorul cu microunde. Dacă nu vrei să folosești cuptorul, o topești pe baie de aburi.

Amesteci apa clocotită cu extractul de vanilie și o adaugi încet și treptat peste ciocolată, amestecând cu un tel mic.

Pui treptat frișca și amesteci foarte bine, până ajunge la consistența unei creme. Împarți crema în 6 boluri mici și le lași la un loc mai rece din bucătărie timp de 45 de minute.

O poți servi simplă sau o ornezi cu  frișcă bătută și fructe de pădure. Este un adevărat deliciu!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*