Desert de orez cu mango

de la 18 luni

Ingrediente
2 bucăți mango coapte;

1 l lapte + 30 ml;

250 g orez;

150 g zahăr + 2 lingurițe;

1 păstaie de vanilie;

70 g unt;

5 gălbenușuri;

1 vârf de cuțit sare
Mod de preparare

Torni laptele într-o cratiță, adaugi zahărul, sarea și păstaia de vanilie tăiată în două. O așezi pe foc și aduci laptele la punctul de fierbere. Când dă în clocot, dai cratița deoparte, scoți păstaia de vanilie, adaugi orezul spălat în mai multe ape și fierbi totul, la foc mic, circa 30 de minute.

Între timp, cureți mango de coajă, tai pulpa și o pui într-un blender cu 30 ml de lapte și 2 lingurițe de zahăr.

Lași orezul să se răcească, adaugi gălbenușurile, 50 g de unt moale, amesteci și pui compoziția într-un vas termorezistent uns cu unt. Îl așezi în alt vas, torni apă cât înălțimea vasului cu orez și-l introduci în cuptor pentru 20 de minute.

Scoți desertul din cuptor, îl lași să se răcească, torni deasupra sosul de mango și îl servești.

Foto: Photoland/Photocuisine

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*