Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Desert cu piure de căpșune

Desert cu piure de căpșune

Ingrediente

500 g căpșune proaspete
200 ml frișcă bătută tare
100 g pișcoturi
2 căni lapte (cană de 250 ml)

2 gălbenușuri

1/2 cană zahăr

¼ cană făină sau amidon alimentar

½ linguriță extract de vanilie

frunze de mentă pentru decor

Mod de preparare:

Încălzești laptele într-o crăticioară. Într-un castron, mixezi gălbenușurile cu zahărul până se albesc, adaugi făina și omogenizezi. Adaugi o jumătate de cană cu lapte fierbite și mixezi energic. Torni toată compoziția peste laptele rămas, amestecând continuu cu un tel. Pui budinca pe foc mic și lași până se îngroașă, amestecând constant. Adaugi extractul de vanilie și o dai să se răcească foarte bine. Când s-a răcit, încorporezi în ea frișca bătută tare.

Cureți căpșunele (oprești 4 bucăți pentru decor) și le mixezi în blender cu o lingură de zahăr. Împarți o parte din piureul de căpșune în 4 pahare, pui pișcoturi rupte, acoperi cu o parte din cremă, piure de căpșune și cremă. Decorezi cu căpșune tăiate bucăți și frunze de mentă.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*