Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Desert cu mere și stafide

Desert cu mere și stafide

 Ingrediente

5 ouă;

50 g zahăr;

100 g unt;

2 mere mari;

1 pliculeţ praf de copt;

100 g stafide;

1 linguriţă esenţă de vanilie;

400 g făină;

100 g iaurt;

1 praf de sare

Mod de preparare

Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare, adaugi zahărul şi baţi până se topeşte, după care pui treptat gălbenuşurile mixate separat cu untul moale şi iaurtul.  Cureţi merele de coajă şi de seminţe, le dai pe răzătoarea mare şi le adaugi în compoziţia de ou împreună cu stafidele şi esenţa de vanilie. La final încorporezi făina cernută cu praful copt, amestecând uşor, de jos în sus. 

Torni aluatul obţinut într-o formă de tort unsă şi tapetată şi o introduci în cuptorul preîncălzit până se rumeneşte frumos deasupra, circa 45 de minute. O laşi să se răcească în formă, după care o tai felii. Le poţi decora cu felii subţiri de mere şi cu zahăr pudră.   

Sfaturi pentru mami

Fiecare din cele 4 mese trebuie însoțită de cereale dimineața, cartofi sau orez la prânz, paste integrale sau griș seara.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*