Home / Copil / Desert cu mango și mascarpone

Desert cu mango și mascarpone

de la 2 ani

Ingrediente
PENTRU BLAT:

3 ouă;

1 pliculeț zahăr vanilat;

80 g zahăr pudră;

80 g făină;

20 g cacao.

PENTRU PIURE:

2 mango;

50 g zahăr pudră;

10 g gelatină.

PENTRU CREMĂ:

250 g mascarpone;

50 g zahăr pudră;

coaja și zeama de la ½ lămâie
Mod de preparare
Pentru blat, bați albușurile spumă tare cu zahărul pudră și cel vanilat. Adaugi gălbenușurile bătute treptat, bătând continuu, iar la final pui făina cernută cu pudra de cacao și amesteci ușor, de jos în sus, cu o lingură de lemn.

Torni aluatul într-o formă mică în care ai pus hârtie de copt și o introduci în cuptorul încins la 200° C timp de 8 minute. Lași blatul să se răcească, după care îl decupezi în 4 cercuri cu diametrul de 6 cm.

Cureți mango, îl faci piure și îl amesteci cu zahărul pudră. Înmoi gelatina în 80 ml de apă, după care o topești, dar fără să dea în clocot. O pui peste piure și amesteci. Torni piureul în 4 forme de silicon cu diametrul de 6 cm și lași să se întărească.
Amesteci mascarpone cu zahărul pudră, coaja și zeama de lămâie. Pui crema peste piureul de mango și deasupra pui un cerculeț de blat, apăsând ușor. Dai formele la rece pentru câteva ore. Înainte de servire, le răstorni pe un platou.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*