Home / Copil / Desert cu iaurt şi fructe

Desert cu iaurt şi fructe

de la 2 ani

Ingrediente
300 g brânză de vaci cremoasă;

150 g iaurt;

4 linguri miere;

2 foi gelatină (6 g);

100 ml lapte;

1 portocală;

2 kiwi

Mod de preparare

Mixezi brânza de vaci scursă bine cu iaurtul și mierea până când obţii o cremă spumoasă. Pui gelatina la înmuiat în lapte rece timp de 10 minute, după care o aşezi pe baie de aburi până se topeşte. Trebuie să ai grijă să nu fiarbă.

Adaugi gelatina topită, dar nu caldă, în crema de brânză şi iaurt şi omogenizi foarte bine cu mixerul. Ungi 2 vase mici cu ulei şi le tapetezi cu zahăr pudră. Împarţi crema în ele şi le introduci la frigider până se încheagă.

Răstorni deserturile în castronele, torni deasupra câte o lingură de miere şi le serveşti cu portocală şi kiwi tăiate bucăţele sau cu orice alte fructe care iti plac.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*