Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Desert cu iaurt şi cireşe

Desert cu iaurt şi cireşe

Ingrediente
300 g unt
220 g zahăr pudră
5 ouă
350 g făină
1/2 pacheţel praf de copt
1 pacheţel zahăr vanilat
1 praf de sare
1 linguriţă esenţă de lămâie
180 ml iaurt
200 g cireșe
100 g migdale tocate
Mod de preparare
1. Baţi untul moale cu zahărul pudră până devine spumă. Adaugi treptat ouăle şi mixezi bine. Pui iaurtul, făina cernută cu praful de copt, zahărul vanilat, un praf de sare, esenţa de lămâie şi baţi bine. La final încorporezi cireşele fără sâmburi.

Torni aluatul într-un vas termorezistent mai mic uns şi tapetat şi presari deasupra migdalele tocate. Introduci vasul în cuptorul preîncălzit la 180º C pentru 40 de minute. Serveşti desertul după ce se răceşte.

Sfaturi şi trucuri pentru mami

La această reţetă poţi înlocui zahărul pudră cu melasă, dar culoarea desertului se va schimba. Dacă vrei să iasă cât mai pufos, mixezi untul cu zahărul sau melasa şi gălbenuşurile şi la final încorporezi albuşurile bătute spumă tare.

Foto: Profimedia/Photoland

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*